toomawashi4belgium

“Ge moet maar durven,” zeg ik tegen Moderu terwijl we onze bevallige derrière doorheen de Gentse Veldstraat slepen, op een zaterdagochtend op zoek naar koffie en naar Dove douchecrème. De bad-en doucheproducten staan in “2+1 gratis” promotie in Kruidvat en we weten allemaal dat we ooit eens failliet gaan aan een overdosis douchegel.

“Het is godgeklaagd,” stemt Moderu in, “heb je die persconferentie van Sharia4Belgium gezien? Die mannen verkondigden de superioriteit van hun geloof boven onze democratische waarden, nota bene vanuit een pitabar.”
“Zelfs met een ferme klodder looksaus kan ik die onzin niet slikken,” ga ik verder terwijl ik langzaam aan op mijn paard kom te zitten. “Ik ben al die linkse bullshit langzaamaan beu aan het worden, ik bedoel: ik wil best solidair zijn met gelijk wie maar solidariteit is geen éénrichtingsverkeer. ”

“Je hoeft nu niet meteen een genie te zijn om te begrijpen dat er consequenties zijn wanneer je een politieagent de tanden uit zijn mond klopt, of je dat nu doet met een hoofddoek op je hoofd of zonder,” mengt Moderu zich verder in de discussie, “maar nee, dan gaan ze eens op straat komen omdat ze zich tekort gedaan voelen, ik bedoel: wat is er met zulke mensen aan de hand?”

“We zullen het aan de socialisten vragen, wanneer ze in september de markt afschuimen,” probeer ik lacherig onze zaterdagvoormiddag te redden van de politieke ondergang. “Je moet trouwens die Dove Pro-Age douchecrème eens proberen, ik ben er dol op. Hij ruikt naar ouwe wijven.”

ToomawasHIT of the day:
Little Boots – Every Night I Say A Prayer

Advertenties

Geplaatst op 10/06/2012, in ningen (mensen). Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. أبَتْ أنْ تـذِلَّ النفـوسُ الكرامْ عـرينُ العروبةِ بيتٌ حَـرام وعرشُ الشّموسِ حِمَىً لا يُضَامْ ربوعُ الشّـآمِ بـروجُ العَـلا تُحاكي السّـماءَ بعـالي السَّـنا فأرضٌ زهتْ بالشّموسِ الوِضَا سَـماءٌ لَعَمـرُكَ أو كالسَّـما رفيـفُ الأماني وخَفـقُ الفؤادْ عـلى عَـلَمٍ ضَمَّ شَـمْلَ البلادْ أما فيهِ منْ كُـلِّ عـينٍ سَـوادْ ومِـن دمِ كـلِّ شَـهيدٍ مِـدادْ؟ نفـوسٌ أبـاةٌ ومـاضٍ مجيـدْ وروحُ الأضاحي رقيبٌ عَـتيدْ

  2. ’t is godgeklaagd 🙂 🙂 🙂

  3. Kun je die eerste reactie voor ons vertalen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: