chagrijnig

“Wilde gij liever hier zitten, zoeteke? Dan kunnen we gemakkelijker klappen?” vroeg de gepensioneerde dame in de zetel aan de andere kant van het gangpad aan haar nog meer gepensioneerde echtgenoot die zich tegenover mij bevond.
De trein zat afgeladen vol aangezien hij ook de passagiers moest meenemen van de voorgaande trein (mij inclusief) die wegens een technisch defect zijn reis moest stopzetten.
Het technisch defect bestond uit een ruitenwisser die het had begeven en het regende niet eens.
Een mens kan niet voorzichtig genoeg zijn.

 
“Nee zoeteke, het is goed zenne,” antwoordde de nog meer gepensioneerde echtgenoot en hij keek me hierbij veelzeggend aan.
Ik begreep hem.
Na 115 jaar huwelijk is een mens al eens aan het einde van zijn verhaaltjes en geniet je des te meer het gezelschap van anderen.
Anderen die naar hun iPod luisteren of boeken lezen op hun iPad. De man bekeek het allemaal met de nodige achterdocht als waren we technologieterroristen.
Toch weerhield het nakend ontploffen van één onzer apparaten hem er niet van zijn ogen te sluiten en te dromen van naakte jonge dames die wellustig door de trein huppelen op zoek naar externe stimuli voor inwendig gebruik.

 
“Er zit veel volk op de trein hé, zoeteke?” constateerde zijn echtgenote maar de man hield de ogen dicht en de lippen stijf op elkaar.
De droom liep lekker, dat zag je.
“Het is altijd hetzelfde, madam” bevestigde haar overbuurvrouw terwijl ze haar kans schoon zag de zwakke punten van de NMBS nog maar eens in de verf te zetten. “Mijn dochter zit nu al thuis op mij te wachten. En dan kom je thuis, madam, en dan beginnen ze te neuten: zeg, ma, ik heb wel honger hé.”
Ik overwoog het voorbeeld van de nog meer gepensioneerde echtgenoot te volgen en de naakte dames in mijn droom te substitueren door atletisch gebouwde mansmensen, want als ik iets niet goed verdraag is dat men over eten spreekt terwijl ik op dieet ben.

 
“Wat gaan we eten, zoeteke?” wou de gepensioneerde echtgenote plotseling weten, waarop ik haar een vernietigende blik toewierp en net de zin “Niks lijkt me de beste optie in uw geval” kon inslikken.
De passie waarmee dikke mensen over eten spreken laat niks aan de verbeelding over.
“Iets kleins,” repliceerde de nog meer gepensioneerde echtgenoot, hierbij duidelijk aantonend dat je op een bepaalde leeftijd lekker eten verkiest boven een lekker (ook al is het een imaginair, naakt door de trein huppelend) wijf.
“Ik moet immers om 8u naar de vergadering,” voegde hij nog snel toe.
“Ik moest om half 6 naar de fitness maar ik zit hier nu nog op die f**king trein, naar uw gezeik te luisteren” repliceer ik in mijn hoofd hierbij duidelijk aantonend dat het fantaseren over atletisch gebouwde, door de trein huppelende mansmensen mij meer frustreert dan opwindt.
Diëten maakt me chagrijnig.

Advertenties

Geplaatst op 08/11/2011, in betsu ni (nothing), ningen (mensen) en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Geniet van iedere hap die je neemt, en vergeet vooral niet… minder maar wel lekker! [Dat van iemand die al 4 jaar gewicht aan het verliezen is, met zo nu en dan een uitglijder natuurlijk, ik ben nu eenmaal menselijk].

 2. Ik ben een valse dikke, over een paar dagen weet alleman er alles over.
  Succes met je strijd.

 3. Zeg dat het niet waar is… op dieet? Het was dan ook dringend tijd me dunkt. Want voor je het weet zit het vet ook rond je enkels.
  Maar je bent dus eigenlijk aan “genotsonthouding” aan het doen ? Bovenstaand waarachtig interessant tekstje geeft inderdaad aan dat het logisch is dat kookboeken goed verkopen en als het ware de nieuwe porno zijn ! België is een voorbeeldland… weinig echte s**/p**** maar des te meer plaatsvervangende.
  Het is waarschijnlijk totaal not done, dus daarom doe ik het toch…
  http://bentenge.wordpress.com/2011/11/08/endorfiniaans-denken/
  Ach, nu ik er aan denk, ik moet vanavond om 20u ook naar een vergadering. Zou ik wat chocolaatjes meenemen als compensatie voor het missen van hun kookprogramma’s?

 4. @peter & zapnimf: of course I’m not realy fat, how very dare you 🙂
  @bentenge: i’ll have to charge you for all this advertising yourself all over my blogosphere

 5. now, where is that edit button for my textcomment? I do not like to be charged. It is against my “nature”…

 6. Gij durft, gij magere euh… snijboon. Ik wou een ander woord gebruiken dat je vermoedelijk niet begrijpt en dat nogal smerig klinkt eigenlijk. Maar ik ga dat nu niet doen, zie. Ik ben een bitch.

 7. Om ter meest kilo’s eraf, Toomawashi? Ik zit aan 5. In 5 weken. Ha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: