bang! cock?

 

Soms ontspruit er aan het brein van één of andere fashion lunatic een idee, zodanig van de pot gerukt, dat je alleen maar bewonderend kan toekijken bij het tentoonspreiden van zoveel durf.
Een idee “met ballen” zoals men dat in de volksmond noemt.

Maar niet alleen ballen.
Op de verpakking van Sécretions Magnifiques, een parfum van Etat Libre d’Orange, krijg je naast ballen ook een spuitende penis te zien. Een penis zoals je deze in graffitivorm ziet verschijnen in de aanloop naar de verkiezingen op de affiches van bijvoorbeeld Caroline Gennez.
Ongewoon voor een parfumverpakking, u zal het met me eens zijn.

Hoewel mijn verbeelding door veel van de parfumbeschrijvingen van Etat Libre d’Orange wordt geprikkeld, ben ik zelden onder de indruk van de geur ervan wanneer ik uiteindelijk de kans krijg om ze even uit te testen. De parfums zijn gewoonlijk eerder saai in vergelijking met hun expliciete namen en het provocatieve artwork van hun verpakkingen.

Zo toont Je suis un Homme op zijn verpakking een pistool met een loop in de vorm van -alweer- een penis, maar het parfum ruikt erg gereserveerd en zelfs een beetje conservatief.

Niet direct een vlag die de lading dekt.

Nu viel mijn oog onlangs op een recensie van Sécrétions Magnifiques (2006) en uit wat ik erover las blijkt dit parfum voor één keertje een deel van zijn naam eer aan te doen: denk dan vooral sécrétions en vergeet magnifiques.
Moedermelk, bloed en sperma zijn maar enkele van de inspiraties voor Sécrétions Magnifiques.
Voor wie het nog niet door had: het parfum brengt ode aan het menselijke lichaam en zijn vloeistoffen.

De makers beschrijven het als volgt:
 “Like blood, sweat, sperm, saliva, Sécrétions Magnifiques is as real as an olfactory coitus that sends one into raptures…. Masculine tenseness frees a rush of adrenalin…. Tongues and sexes find one another, pleasure explodes and all goes wild. Confusion reigns supreme.”

De geur van Sécrétions Magnifiques is naar het schijnt aanstootgevend, afschuwelijk zelfs.
Het ruikt als geen ander parfum.
In zekere zin is dit een troef in een sector waarin eenheidsworst en gebrek aan originaliteit de nieuwe standaarden zijn, niet?

Testpersonen beschreven de geur als vergelijkbaar met de smaak die je krijgt wanneer je aan koperdraad likt – meneer is elektricien zeker?

Anderen beschreven het als de geur van in chloor gedrenkte zwembroeken die een jaar werden bewaard in de diepvriezer met de bedoeling oververhitte private delen te koelen indien nodig – meneer mag blij zijn dat de voedselinspectie niet bij particulieren langskomt.

Nog anderen beschreven het als de geur van een goedkoop paar plastic teenslippers die zwetende voeten omsloten op hun trektocht in de verzengende hitte van de ene kant van Bangkok naar de andere – meneer heeft mevrouw via postorder besteld?

Ook Lady Gaga heeft plannen voor de lancering van een dergelijk parfum dat ze wil verslijten als origineel en vernieuwend – meneer is niet verbaasd?
Als de verkoop van haar muzikale doorslagjes-van-80’s-pop nog maar in het minst indicatief zijn van wat er komen gaat wanneer de Monster Eau de Toilette op de markt verschijnt, schaft u zich alvast beter een dozijn neusknijpers aan.

Advertenties

Geplaatst op 07/06/2011, in haikara (mode & stijl) en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Ik voel mij niet bepaald aangetrokken tot dergelijke verpakkingen, gek genoeg. Of niet gek genoeg, whatever.

    Wat ik dan wel weer uitermate grappig vind, is dat La Gaga hier weer bijgesleurd wordt. 🙂

  2. ik ben het helemaal met elke eens 🙂

  3. iets zegt me dat dit geen ‘streaming’ succes wordt … In het Engels hebben ze daar een uitdruking voor: “Bollocks” 🙂

  4. ik vind de reacties een tikkeltje “lullig” hahahahahaha #iamsofunnyicoulddie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: