your heart is not open, so i must go

“Ik vraag me af wat die ganse avonden doet, zenne” zegt de man naast me tegen de dame recht tegenover hem. Het is 7u20 en ik zit op de trein naast een man die klaarblijkelijk de grootste moeite heeft om zijn ex-vrouw “los te laten”, zoals dat heet. Ik neem me voor niet te luisteren, ik heb tenslotte slecht geslapen en heb niet veel nodig om emotioneel uit balans te geraken.

“Ik ben dan maar eens gaan kijken op haar Belgacom Internet account,” gaat hij verder “en ze heeft deze maand nog maar 40MB verbruikt. Dus op het internet zit ze ook al niet. Da’s toch niet normaal, hé, voor een vrouw van 28, zo niet op het internet zitten? Ik heb daarentegen al 2GB opgesoupeerd.”

De stem in mijn hoofd antwoordt: “2GB? Porno streamen?” maar in plaats van iets te zeggen, kijk ik geïrriteerd in de richting van zijn overbuurvrouw. Die suggereert daarop dat de “ex” misschien wel ’s avonds naar TV kijkt of boeken leest. “Of ze is misschien wel moe, en gaat vroeg naar bed,” voegt ze eraan toe.

“Of misschien heeft zij WEL een leven,” suggereert de stem in mijn hoofd maar mijn gedachten worden onderbroken. “Moe? Van wat dadde?” windt de man zich op. “Strijken doet ze ook al niet zelf, het is haar moeder die de strijk voor haar rekening neemt, ” ratelt hij verder, “maar ik doe alsof ik dat niet weet wanneer ze zaagt veel strijk te hebben. Ik zeg dan alleen: Doe de groeten aan uw moeder.”

Ik begin zo stilaan zin te krijgen mijn trommelvliezen door te prikken met mijn balpen, wanneer de overbuurvrouw het gesprek een nieuwe wending geeft.
“Ik heb een zeer drukke maand voor de boeg, ” klaagt ze. “Zaterdag MOET ik naar Maasmechelen Village en de zondag MOET ik gaan eten bij mijn zuster.”
“Is uw zuster al bevorderd op haar werk?” vraagt de man met een zweem van jaloezie in zijn stem. De vrouw schudt bevestigend met haar hoofd.  “Allez, dan zal ze niet meer zo op haar geld moeten letten,” concludeert hij. De vrouw lacht geforceerd en kijkt vervolgens naar haar eigen reflectie in het raam. Het blijft stil. Aan de conversatie komt abrupt een einde. Net als aan zijn huwelijk. Een mens vraagt zich af waarom…

ToomawasHIT of the day:
James Blake – Limit To Your Love

Advertenties

Geplaatst op 19/01/2011, in tetsugakuteki (filosofisch). Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: