C-nous à Gand (si jamais vous réussisez à vous garer)

Sinds wanneer zijn koks de nieuwe sekssymbolen, waarde dokusha ? Nu kan ik me nog vinden in het associëren van de term “culinaire pornografie” aan het “finger licking” van de rondborstige Nigella Lawson, maar ik verlies het noorden bij de sexappeal van de schor gestemde Sergio Herman.
Mijn God, zeg, ik denk dat ik in de gordijnen zou hangen van de stress mocht hij in mijn keuken staan, om dan nog maar van de slaapkamer te zwijgen (de gordijnen zijn daar trouwens van een hogere prijsklasse).

Toegegeven, een mens steekt al eens wat op van één van de 99 kookprogramma’s die je in de week op de Vlaamse buis te verteren krijgt. Zo waagde ik me onlangs aan de Venkelsoep met saffraan en croutons van chorizo van Jeroen Meus en ik moet zeggen: het was verdomd goed eten.

En zo keek ik gisteren op Kanaal Z naar MasterClass met Jason Blanckaert, chef bij C-Jean in Gent.
Uit zijn naam leid ik af dat hij moet geboren zijn ten tijde van het hitparadesucces van Jason Donovan en dat hij misschien wel familie is van Will Tura.
Uit de naam van zijn restaurant leid ik af dat zijn vrienden hem “de Jean” noemen en dat hij een zeer slechte uitspraak van het Frans aan de dag legt.
Uit de zever die hij uitkraamde op Kanaal Z leid ik dan weer af dat hij nooit scheikunde heeft gestudeerd. Of wat dacht u bij het horen van de volgende zin: “De wijn smaakt heerlijk, met zijn mooie, ronde zuren” ?
Nu ken ik verschillende soorten zuren, zoals organische zuren, anorganische zuren, of meer specifieke zuren zoals vetzuren of fruitzuren. Maar ronde zuren?
Als we dan toch Vlaanderen culinair gaan heropvoeden, laat er ons dan op letten niet af te glijden naar andere vlakken van onkunde.

Onkunde blijkt echter een kunst in het Gentse. Zo woont mijn partner in een straat waar iedereen zowat in het wilde weg parkeert. Vanuit de optiek van politieke correctheid wordt het één en ander gedoogd want diversiteit in het parkeren maakt de straat leefbaar or summink.
Nu heb ik al eens een boete gehad wegens “hinderlijk parkeren” aan de overkant van het huis van mijn partner maar aangezien het daar nu elke dag vol geparkeerd staat, ben ik genoodzaakt enkele straten verder te gaan parkeren, ter hoogte van de Wasstraat 138, perfect tussen de lijntjes, op de parkeerstrook.

Groot was dan ook mijn verbazing deze morgen een flyer onder mijn ruitenwisser te vinden van de Dienst Mobiliteit van de stad Gent, waarmee ze mij, foutparkeerder, uitnodigden de zelfhulpgroep van foutparkeerders – ZeFoP – te vervoegen aangezien ze zich er zich van bewust zijn hoe moeilijk het is mijn storende gedrag aan te passen. You must be fucking kidding me.

ToomawasHIT of the day: Selah Sue – Break

Advertenties

Geplaatst op 25/10/2010, in tetsugakuteki (filosofisch) en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

 1. lol 😀
  Een zelfhulpgroep voor foutparkeerders?? *schaterlach*

  Enfin zeg, ze zouden beter hun tijd steken in het schrijven van boetes voor échte foutparkeerders in die buurt dan in het drukken van flyerkes… of denk ik nu te réchts voor zo’n linkse stad… 😉

  P.S. F*ck Gent :p

 2. maar allee, er is progressie, vroeger was het “verkeerd parkeren”, nu is het enkel nog “hinderlijk parkeren”.
  gent is duidelijk een progressieve stad 🙂

 3. @maguro: i hear ya sister 🙂
  @mushin: waar is de tijd van Verkeerd Geparkeerd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: