the fallen nougatti with the big nootjes

De Kerk, waarde dokusha, heeft ons jarenlang dingen op de mouw gespeld. Dat Jesus blank was bijvoorbeeld of dat je doof wordt van masturberen. Zo zou ook de schouder waarop de Duivel zit, bepalend zijn voor de hand die je aan jezelf slaat. Ik weet eigenlijk niet goed waarom ik u dit nu vertel want mijn verhaal gaat vandaag eigenlijk over heel wat anders. 

Mijn goede vriend Maguro hoort niet bijster goed. Wanneer je hem aanspreekt op de trein, kijkt hij je met grote ogen aan alsof hij het hoort donderen in Keulen. Niets is echter minder waarschijnlijk, aangezien hij nog niet eens hoort wat ik zeg terwijl ik amper op de bank naast hem zit, laat staan in Keulen.
Maguro is een man van principes en hij draagt een aantal waarden hoog in het vaandel. Een slanke lijn is er één van. Hij volgt zijn calorie-inname nauwgezet via zijn iPhoneApp die toepasselijk iAintfat heet.

Dus eet Maguro nootjes om 9u12 en een potje ananas om 10u30. De proteïnasen in de ananas helpen bij het afbreken van de milkshake van 10u05 en de spieropbouw is dus verzekerd. Suiker is des duivels, zoveel is zeker.

En nu het verhaal. Eerder deze week, op een donkergele maandag slentert Maguro door de gang met zijn ogen half toe en een kop sterke koffie in de hand. De postprandiale hyperglycemie geeft zijn insulinesecretie een boost wat zich steevast vertaalt in een dipje na het middageten. Koffie brengt soelaas.
Op weg van de keuken naar zijn bureau, wandelt Maguro langs de koffiepauzeruimte waar, in de verste uithoek van het lokaaltje, een drankautomaat en een snoepautomaat staan. Het engeltje op de linkerschouder van Maguro helpt hem om zijn blik op oneindig te zetten en hem recht naar zijn bureau te loodsen. Temptation Island voor Maguro ligt voor de kust van Côte d’Or.

Maar deze keer gebeurt er iets vreemds. Maguro hoort bij het naderen van de koffiepauzeruimte en zachte plof, komende vanuit de richting van de snoepautomaat. U moet hierbij in het achterhoofd houden dat een zachte plof voor Maguro overeenkomt met een luide donderslag (al dan niet in Keulen) voor le commun des mortels.

Dus gaat Maguro even kijken. Hij constateert dat een Nougatti, zomaar uit de spiraal van de automaat was gesprongen. Het duiveltje op de rechterschouder van Maguro brengt zijn hand in beweging en doet hem de Nougatti grijpen. Maguro heeft geen verweer.

 

Terug op zijn bureau gekomen, realiseert Maguro zich welke diabolische ervaring zijn deel is geworden en besluit dit enkel aan mij toe te vertrouwen. Hij is immers bang dat hij hierop zou beoordeeld worden. Hij weet dat zijn geheimen bij mij in goede handen zijn. Ik zou zijn vertrouwen nooit beschamen.

Maguro, deze is dan ook speciaal voor jou:

 

ToomawasHIT of the day:  Monrose – Like A Lady

Advertenties

Geplaatst op 18/06/2010, in ningen (mensen). Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. True story, I swear! 🙂

  En dan is het nu tijd voor 2 sneetjes volkorenbrood van elk 20 gram met 55 gram kalkoenfilet. Of voor le commun des mortels ‘nen boterham’. 😉

 2. Nou gatt i het echt nooit meer doen, it was just a once in a lifetime opportunity 🙂

 3. Om in de bijbelse sfeer te blijven: die automaat is zoals Eva met haar appel innit.

 4. hmm, is op je lijn letten trendy? of gezond?
  totaal niet ter zake, maar toch,

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=G0S2RNP5H&word=oscarcode

  aussiebum zal Maguro wel staan , als hij ten minste die nouga achterwege kan laten 🙂

 5. valt het je ook op dat het altijd dikke mensen zijn die vinden dat spannende trendy kleding totaal “not done” is? 😉

 6. @ Fresco: an apple a day keeps the doctor away 😉

 7. och, maar ik vind trendy kleding well done, maar vooral bij anderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: