our liaison was dangerous, monsieur, but your wig is lethal

Flashback/ We schrijven 1782, waarde dokusha, en ik heet u welkom op het fabuleux Palais de Versailles, France. Buiten de poorten maakt het gepeupel zich op voor een revolutie, terwijl aan de binnenkant van het paleis de meest weerzinwekkende vrouw van Frankrijk een onderkomen vindt- nee, niet  Marie Antoinette – maar Columbine, la Comtesse De Vache.


Geholpen door haar trouwe meid Lisette, sluipt Columbine door het paleis, in de hoop duistere geheimen van de noblesse te weten te komen. Deze informatie moet haar toelaten haar aartsrivale, Madame De Plonge, steeds een stap voor te zijn. Het is geen gemakkelijke klus, om naast deze tijdsrovende bezigheid, ook nog een reputatie van klassedame hoog te houden. Maar ze staat er niet alleen voor.
Of het nu gaat om een pruik waarin een boot is gefixeerd “als een fregat op hol geslagen in een storm van haar”, of over de gepaste jurk om te dragen ter gelegenheid van de Koninklijke Copulatie, ze kan steeds rekenen op haar “gay” stylist , Bouffant, die ernaar streeft haar op het scherp van de Fashion-snee te houden.

2010.03.25/ Ik duw met spijt op de power-knop van mijn DVD-speler na het bekijken van “Let them eat cake!”, de comedieserie van French & Saunders uit 1999, waarvan ik de DVD voor een prikje kon op de kop tikken in Londen.


Ik kan u er voor de volledigheid bij vertellen dat ik hem in een sexshop vond. Niet dat ik normaliter mijn wellustige derrière schud temidden van geile Londenaren, maar de sexshop in kwestie staat ervoor bekend, naast de obligatoire must-haves,  de leukste collectie gay-themed DVD’s in stock te hebben en dat bedoel ik dus niet in een up the butt manier. Daarnaast hebben ze ook een leuke collectie grappige/bitchy wenskaarten en de meest ongelofelijke koelkastmagneten en onderzettertjes. Het moge u misschien verbazen, waarde dokusha, maar de leukste onderzetter die ik er ooit zag is verbazingwekkend genoeg zeer hetero-themed en ziet er zo uit:

Ik heb dit pareltje van innuendo echter nog nooit durven kopen omdat ik gewoon niet weet aan wie ik hem ooit zou kunnen kado doen zonder een peer tegen mijn voorgevel te krijgen, van de dame in kwestie of van de heer die haar deugdelijkheid wenst veilig te stellen. Ik zou het persoonlijk van veel zelfrelativering vinden getuigen mocht een dame mij een drankje serveren en suggereren mijn glas op deze onderzetter neer te zetten om te vermijden dat haar tafellaken kwalijk bevlekt zou raken. Anyway, ik dwaal alweer af…

Ik had het dus over “Let them eat cake!” en moet eerlijk toegeven dat ik om weinig series zo smakelijk heb moeten lachen. Naast de historisch zeer fijnzinnig gekozen setting voor een satire op afgunst tussen vrouwen onderling, zijn het vooral het kunstig omspringen met dubbele bodems en de woordspelletjes tussen de franse en engelse taal, die deze serie naar een hoger niveau tillen. Ik kan het u dan ook van harte aanbevelen om enkele uren van uw kostbare tijd in het gezelschap van Columbine en Lisette door te brengen.  

2010.03.26/ Ik duw met plezier nogmaals op de play-knop van mijn Windows Media Player en luister een tweede keer naar “8-bit heart”, het album van Simon Curtis dat hij gratis anbiedt op zijn website. Ook al valt er te discussiëren over de stelling “best things in life are free”, ben ik toch wel de mening toegedaan dat deze freebie erg de moeite loont. De plaat doet me denken aan Caféine van Christophe Willem dus wie houdt van pop-electronica of electropop or summink or nuffin, doet er goed aan toch even naar www.simon-curtis.com te surfen. Ook diegenen die kicken op grote brilmonturen worden er danig verwend. N-joy!

 

ToomawasHIT of the day : Simon Curtis – Beat Drop
… if you like Lady GaGa, you’ll love this …
Press PLAY (>) under the blogpost title to listen to it

Advertenties

Geplaatst op 26/03/2010, in hima (vrije tijd) en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Je hoefde je niet in het oord van Sodom & Gomorra te wagen daar op de hoek van Brewer Street in het snode Soho, en al zeker niet in de kelder, Monsieur; je kon de dvd ook gewoon van mij, Madame de Plonge, lenen.

    (De scène waarin het fregat een kanonschot lost in de pruik van Colombine is gewoon hi-la-risch!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: