felix navidad (smelly cat)

Nu Nicole Kidman haar fles Chanel nr 5 heeft geruild voor een flesje Schweppes Peach’ zet de parfumfabrikant voor het Eindejaar blijkbaar alles in op de revival van de moeder aller parfums. De nieuwe televisiecommercial bruist wederom van de originaliteit (I AM kidding!) maar ook dat is nu eenmaal iets waar Chanel mee gestopt is in de loop van de jaren 90. De laatste keer dat mijn olfactief interesse-gen werd geactiveerd door een Chanelparfum moet bij de lancering van Egoïste geweest zijn.

Ook Armani doet op advertentiegebied zijn televisionele duit in het zakje der clichés en bijgevolg vermoed ik dat de top 10 van de meeste verkochte parfums bij ICI Paris XL niet erg door elkaar geschud zal worden tijdens de feestdagen. Maar gelukkig, waarde dokusha, heeft u mij om u te behoeden voor miskopen en uw aandacht te vestigen op de meer avontuurlijke en interessante merken, zoals bijvoorbeeld Smell Bent. 

Smell Bent legt zich toe op de geuren en houdt de namen/logo’s ervan en de hoempapa er rond bewust basic (kindertekeningen vormen een basisonderdeel), met – volgens mijn nederig oordeel- een verbluffend resultaat. Zo is er Lemon Cowboy, een parfum dat wordt omschreven als “a creamy, dreamy lemon wearing a ten gallon hat and pair of musky leather boots” en is Hungry Hungry Hippies gebaseerd op “freshly baked pot brownies dusted with cassia over an earthy dose of finely aged patchouli”. 

Maar het wordt pas interessant wanneer je het speciale eindejaarsgamma gaat bekijken. Daar tref je geuren aan met namen als Père NOEL COWARD (“sweet immortelle, atlas cedar, balsam fir and pinõn sap, perfect for mad dogs and englishmen”) en Elf-Fulfilling Prophecy (“a little velvet pocket full of cinnamon sugar cookies, naughty pipe tobacco, and toy shop sawdust… i know an elf who’s been bad this year”). 

Mijn favoriete concept echter is FELIX NAVIDAD, “the X-mas Cat smelling of lavender absolute, a sprig of mistletoe, aged agarwood and green musk”. De opbrengst van de verkoop gaat naar de daklozen.

Smelly cat, smelly cat…. (u vulle het zelf maar aan…)

You can discover Smell Bent and order the scents by clicking HERE.

ToomawasHIT of the day: Father Figure – George Michael

Copyright of the pictures owned by Smell Bent.

Advertenties

Geplaatst op 09/12/2009, in haikara (mode & stijl) en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. Father Figure !!!!!
  if you’re the desert,
  i’ll be the sea

  so when you remember the ones who have lied
  who said that they cared but then laughed as you cried

  de rest laat ik maar achterwege 🙂

 2. we hebben een echte kenner in ons midden 🙂

 3. Pussycat meow … kiss me, you fool 🙂

 4. @S: heeeeerrrreeeeeee kitty kitty kitty 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: