hundställningen

Eens om de vijf en een halve volle maan, waarde dokusha, steekt de hetero in mij de kop op. Mijn brein wordt dan ontvankelijk voor vrouwelijke feromonen en het resultaat laat zich dan ook ogenblikkelijk voelen. Op maandag 2 november was het weer zover en vatte ik het plan op om naar Ikea te gaan. Ook al heb ik geen kinderen die elkaar zouden lynchen voor een bordje Köttbullar, noch vrouw die in zwijm valt bij het aanschouwen ener rayon vol theelichthoudertjes, toch voelde ik die onbedwingbare drang om op Allerzielen bij de Ikea Family te horen. Het was een vergissing, zoals de meeste hetero-dingen die ik ooit heb geambieerd. Please refrain from any disrespectful comment, pleasethankyou. Much appreciated.

Het verbaast me telkens weer hoe op brug-, feest- of vakantiedagen de mensheid zich in blok verplaatst naar oorden waar interieurdecoratie centraal staat voor zover er een cafetaria of restaurant bijhoort, of course. Het is voor de Vlaming blijkbaar onmogelijk zich te vermaken op een lege maag. Een tweede vergissing maandag laatstleden was koers te zetten naar Ikea rond het middaguur. Het is immers niet alleen zo dat vrouwen die in de buurt van een Ikea woonwarenhuis wonen op hetzelfde moment menstrueren (of haal ik hier mijn feiten door elkaar?) maar ze hebben ook op hetzelfde moment géén zin om te koken. Wel hebben ze zin om, na het eten wel te verstaan, elke kookpot in de markthal van onder tot boven te bekijken, liefst staande in het midden van de gang.

En Ikea denkt aan alles, want de kinderen kan je dumpen in het ballenbad, zodat je ongestoord elk pluchen knuffeldiertje uit het rek kan halen om het vervolgens terug op de stapel te leggen, wachtend tot het er spontaan weer afstuikt. Daarna verwonder je jezelf over de zwaartekracht en stap je ongegeneerd verder want er moeten nog kinderzitjes geïnspecteerd worden. Als alles meezit word je in deze activiteit niet gestoord door de dame van de kinderclub die door de luidsprekers in bedekte termen vertelt dat uw kroost zonet in de begeleider zijn oor heeft gebeten met daaraan gekoppeld de vraag naar tetanusspuiten en burgelijke aansprakelijkheidspolissen.

Ikea schiet echter nog op één gebied schromelijk te kort: er is geen opvang voorzien voor de trouwe viervoeters, een andere peiler van het gezin. Dit is een gat in de markt, maar Ikea heeft blijkbaar geen haast om dit te vullen. Er zijn wel accessoires voor hond en kat maar de diertjes zelf blijven ferm in de kou staan. En aangezien ik niet de persoon ben om een goed idee voor mezelf te houden, heb ik alvast een suggestie voor het uitbreiden van het Ikea huisdieren assortiment. In zacht plastic, perfect afwasbaar. Verkrijgbaar in zwart en wit.

dog

ToomawasHIT of the day: About A Girl – Sugababes

Advertenties

Geplaatst op 04/11/2009, in hima (vrije tijd) en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Tsss … niets beter dan op woensdagmorgen zo tegen 10 uur naar Ikea te gaan. Op een uurtje heb je alles gezien wat je wou zien (zonder bazige vrouwen en opgefokte gays te moeten wegduwen om uberhaupt iets te kunnen zien :-)), heb je natuurlijk niets gekocht van je lijstje want de kwaliteit en afwerking is toch net iets te bedenkelijk, heb je een heleboel prullen mee waarvan je je afvraagt waarvoor je ze ooit zal gebruiken, en kan je nog net rustig naar school rijden om de kids af te halen (hoeven ze alvast niet in dat ziekelijk ballenbad en je bespaart je een kwalijke diaree van de Köttbullar 🙂 Neenee, niet met deze hetero 🙂

  2. Je vermaken met een lege maag??? Maar enfin, dat is écht onmogelijk! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: