yaklas yanima sakin korkma

Lang geleden, waarde dokusha, toen de dieren nog spraken (al dan niet ten gevolge van overmatig alcoholgebruik), behoorde het weekend toe aan Moderu, Maguro en mezelf. We gingen samen winkelen, samen dansen, samen drinken, samen op mannenjacht, kortom : Sex & The City in Aalst ,wat dan vooral neerkwam op bitter weinig City . Maar de evolutie staat niet stil en shit happens. We zijn nu alle 3 deel van een groter geheel, vast en zeker niet toevallig bestaande uit 3 x 1 boyfriend uit West-Vlaanderen en residerend in Gent. God, waarde dokusha, had hiermee vast en zeker een bedoeling.

Om dit uit te zoeken besloten M & M en Mezelf, a girl’s night out (GNO) te organiseren in Brugge nota bene. Aangezien Brugge dé bakermat is van de Europese cultuur or summink or nuffin zal het u vast niet verbazen dat de aanleiding van onze GNO een concert was van het überGayicon of Flanders : Hadise. Onze kaarten op rij E lieten vermoeden dat we slechts op een steenworp van ons idool zouden verwijderd zijn, iets wat me eerder zorgen baarde dan vrolijk stemde, de inhoud van Hadise’s nummers kennende en rekening houdend met de nogal extremistische trekjes van de Belgische Islamgemeenschap.

4

Vooruitziend als we zijn vertrokken we gisteren ruim op tijd richting Brugge, vast besloten om nog even te kijken of we de Brugse economie nog wat konden aanzwengelen. De enige mogelijkheid daartoe bleek de aankoop van massa’s chocolade, iets waar we op nutritionele gronden vanaf zagen. In de plaats daarvan besloten we een wandeling te maken langs de historische sites en onze kennis van het Vlaamsche verleden wat te verfijnen. Bij gebrek aan een gecertificeerde gids, besloten we zelf onze conclusies te trekken op basis van wat we zagen rondom ons.

Brugge was overduidelijk gesticht door een heerschap dat INRI heette, wat volgens ons een oud Vlaamsche schrijfwijze was voor Henri. Je spreekt het immers op een identieke wijze uit. Simpel. Moderu merkte op dat INRI ondanks zijn – naar onze schatting – leeftijd van vooraan in de dertig, een opmerkelijk slanke fysiek vertoonde. We besloten dat INRI waarschijnlijk een niet-sedentair beroep uitoefende en gezien de manier waarop hij werd afgebeeld (zowat op elke straathoek, in fact) was hij waarschijnlijk kruisvaarder. Ook Bourgondië was waarschijnlijk één van de belangrijke personen in de Brugse geschiedenis. De taverne “Mama van Bourgondië” was daar volgens mij een sprekend bewijs van. Maguro opperde dat ik werd misleid door het gekrulde lettertype en dat het ging over Maria van Bourgondië. We besloten dat Maria dus de dochter was van Bourgondië maar de details moeten we nog uitzoeken. Geen tijd daarvoor gisteren want we werden verwacht op rij E in het concertgebouw.

Daar aangekomen besloten we dat Hadise het best haar show kon beginnen met “Fast Life”, de titelsong van haar laatste Europese CD. De belangrijkste reden hiervoor was dat we er dan ook meteen vanaf waren, want naar onze bescheiden mening, blijft dit nummer hét absolute dieptepunt van Hadise’s carrière. Onze gebeden werden verhoord en zo geschiedde. Het voordeel van op de bodem te beginnen is dat de dingen er alleen beter kunnen op worden. En ook zo geschiedde.

Hadise getuigde van veel stem, veel borst & bil, veel pompende songs en één knappe danser die Azrael or summink or muffin bleek te heten. Ze getuigde eveneens van het feit dat Vlaanderen zijn talent onderwaardeert en van heel wat zelfvertrouwen. Volgens Maguro getuigde ze vooral van een onberispelijke smaak in mannelijke dansers, wat zich vertaalde in het fotografisch bewijs van de avond. Van de 55 foto’s bevatten er 53 vooral mannelijk dansend schoon. Nummer 54 wil ik u niet onthouden:

had1

Op de terugweg zongen we uit volle borst mee met Kahraman, Hadise’s eerste turkse CD en het beste werk dat ze tot nu toe heeft voortgebracht .We waren ondertussen een beetje vergeten dat we eigenlijk nog steeds een verklaring zochten voor de gelijklopende situaties van onze wederhelften. De verklaring moet wel ergens in Brugge te vinden zijn. Het zou me niks verwonderen mocht INRI er voor iets tussen zitten.

ToomawasHIT of the day: Evlenmeliyiz – Hadise

kahraman

PS: De CD Kahraman kan u aanschaffen via eBay, voor minder dan 10 euro valt hij bij u in de bus.

Advertenties

Geplaatst op 19/10/2009, in ongaku (muziek) en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Ik vond het al ietwat raar dat jullie Hadise (nog) zo goed vonden 🙂 Al neem ik er mijn hoedje voor af dat je de spanning er nog inhoudt tot regel 70 e.v. 🙂

  2. ’t Was gralek de moeite! ‘k Zou ze direct nog eens willen zien! (maar niet solo) :p

  3. S&TC in de Aalst? Eerder de helaasheid der dingen als u het mij vraagt; niet dat u er mij ooit in de jet slet bars zult vinden. Leuk hoe u Brugse geschiedenis en Islamcultuur aan elkaar weeft; ‘Fast life’ van Hadise is voor mij vooral een synoniem voor ‘schouders’ tijdens Bodypump.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: