red crotched hero

Het is me wat, waarde dokusha, met ons Belgenland de dag van vandaag. Buiten de té gek voor woorden zijnde hetze over de nieuwe Clouseau-single “Leve België”, mag onze mediageile minister van onderwijs Pascal Smet géén bloed geven aan zijn “eigen” Rode Kruis omdat hij homo is en dat terwijl hij peter is van de nieuwe sensibiliseringscampagne. Het is dus nog steeds komkommertijd in MediaLand en de verhalen worden er steeds hallucinanter op. Tijd voor wat objectieve berichtgeving à la Toomawashi dus.

Allereerst zullen we het in dit Toomawashi-journaal hebben over de nieuwe single van de broertjes van Clouseau. Ik kan me levendig voorstellen dat je de stress van het vullen van meerdere Sportpaleizen jaarlijks op de gepaste manier moet ventileren, maar het zou van meer intellect getuigen om dat te doen via een dans-remix van , laat ons zeggen, “Afscheid Van Een Vriend”, dan via een ongeïnspireerde ode aan Brussel-Halle-Vilvoorde-en-terug.

In plaats van de kranten vol te drukken met de zeer gefundeerde mening van Geert Bourgeois en Bart De Wever over dit “non-event”, kunnen we de berichtgeving over dit nieuwsfeit als volgt afronden: Clouseau heeft een nieuwe single. Leve hun vorige singles!

En dan hebben we Pascal Smet en de/zijn “Ik ben een held”-button van het Rode Kruis. De arme stakker mag geen bloed geven. Want, waarde dokusha, hij is homo, ook al zo een opmerkelijke komkommer uit de moestuin van Humo. Enfin, tijd dus voor een discussie in de media over de discriminatie van homo’s en de objectieve criteria van het Rode Kruis.

Over die criteria kunnen we kort zijn: in de wetenschap vind je enkel wat je zoekt dus als je geen onderzoek doet naar risicogedrag bij hetero’s, dan heb je daar geen gegevens over. Ik ken heel wat hetero’s, het mag u verbazen, en ook heel wat van die hetero’s hebben een panische angst van condooms, ook al zijn ze niet in een vaste relatie. Genoeg gezegd. Of toch niet: als ambtenaar heb je recht op een vrije dag als je gaat bloed geven. En ik, mijnheer den homo?

Maar ach, toegegeven: mijn heterocollega’s zijn echte helden! Zij gaan bloed geven net voor een lang weekend of wanneer de kinderen een vrije dag hebben. Echte medemenslievendheid. Laat de buttons maar aanrukken!

Het zou trouwens een mooie geste zijn van het Rode Kruis mochten ze elke homo een “ik ben een held”-button bezorgen. Denkt u misschien dat het geen inzet vraagt om je lijf en leden in vorm te houden, elke dag opnieuw? Dat het niet lastig is om je huid te verzorgen, over and over again? Denkt u dat het niet lastig is om kledingtrends te lanceren, deze vervolgens mainstream te maken opdat hetero’s ze nogmaals vervolgens 5 jaar te lang zouden kunnen cultiveren? Denkt u dat het niet vermoeiend is om er elke dag fan-tas-tisch uit te zien? Denkt u dat we het prettig vinden om elk nieuw parfum uit te testen, te selecteren en te dragen zodat de hetero’s ons zouden kunnen vragen welk parfum we dragen because we smell aw-ful-ly nice? Denkt u dat het prettig is om de body grooming te perfectioneren? En eens dat deze op punt staat, wat krijgen we dan als dank? Inderdaad:

grooming

Nu: wie is er hier de held? Thank you.

ToomawasHIT of the day: One Love – David Guetta

Advertenties

Geplaatst op 02/09/2009, in hima (vrije tijd) en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Bemerk ik hier een spoor van enige verontwaardiging 🙂 But you’re absolutely right honey, if i didn’t know you, I would smell awfully 🙂

  2. Dat Smet homo is, was een publiek geheim, zeker na die keer toen hij in een restaurant naar mij zat te lonken. I found it very impertinent. 🙂

  3. @sigert: verontwaardigd? who? ME????? how very dare you!! 😉

    @Fresco: hij heeft misschien gewoon goede smaak in mannen LOL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: